Make Over Dreams

april 25, 2013 on 8:00 f m | In Huset på Sandholm, Önskelistan, Renovering, Snygga hus | 1 Comment

Drömmen om den vitrappade fasaden fortsätter. Det finns inte tid eller energi för det projektet i år heller, eftersom det förmodligen också skulle medföra en målning av husets tak, som nu är tegelrött. Svart borde det förstås vara. Allra finast tycker jag att falsade plåttak är, och jag  kan för mitt liv inte förstå hur vi då valde ett filttak till sommarstugan.Tidigare hade vårt hus platt tak, som man byggde i början av 70-talet, och idag finns det förstås många fler möjligheter att välja mellan när man vill lägga tak, än när taket skulle byggas om, vilket väl gjordes för en tretton, fjorton år sedan kanske. Här är en målbild som visar ganska väl hur jag skulle vilja att det såg ut i framtiden – om vi utgår från att taket bara skulle målas och inte bytas. Och alla vet ju – bara man tar tag i saken så är halva jobbet gjort…

KDN_HV_Tegelpannor_b6b66e_02

Foto: via monier.se

Linneförråd och trauman

januari 31, 2013 on 10:17 f m | In Grovkök/tvättstuga, Ordning och reda, Renovering | 3 Comments

Januari och februari är månader som jag de senaste åren ägnat åt att skapa ordning i garderober, skrubbar, lådor och så vidare. Sorterat loppissaker och sålt bort, fått mer utrymme och ordning och reda. I år är det annorlunda. Nu jobbar jag nästan heltid och det här är sysslor som jag inte ens hunnit tänka på ännu i år. Tills häromdagen, då jag fick syn på House of Philias inlägg om sitt linneförråd. Och så brast någonting inom mig liksom.

t (1 av 1)-279

Alltså Guuuud – vad skulle jag inte ge för att ha detta rum, detta vita krypin i mitt hus? Fyllt med lyxiga handdukar och lakan, allt i vitt, liksom väggar, golv och tak. Komplett med de snyggaste klädvårdsprodukterna från House Doctor – som inte ens går att hitta här i landet.

t (1 av 1)-278

t (1 av 1)-276

För att inte tala om lampan. Det är något annat än den gamla 90-talsplafonden som finns i vårt eget linneförråd…För jo, vi har ju ett sådant rum. problemet är bara att där finns inte bara linne, utan även makens och sonens alla kläder. Liksom hela vårt lager av täcken och kuddar, plädar och filtar, tyglådor, bordsdukar med mera. Och då blir det ju lite svårt att få till stånd den där helvita känsla liksom.

t (1 av 1)-277

Vi har också haft tankar på att göra om det här utrymmet till arbetsrum åt mig, men vart ska vi då ta vägen med allt som finns där? Visst, med olika lösningar kunde saken ordnas, men å andra sidan har vi ju också planerat att bygga arbetsrum i det som nu är garage och bara står tomt – eller snarare fullt – av skräp.

Garderob 2

I-landsproblem kan tyckas, men det tycker inte jag, som sitter mitt i huset utan arbetsrum och försöker jobba med sjukt barn hemma från dagis, och som hatar att stryka kläder. Ett arbetsrum – och ett snyggt linneförråd skulle ju göra bdåa sakerna mycket roligare och lättare.

Garderob 1

Någon form av uppdatering måste sannerligen göras nu för att få lite guldkant på vardagen. Här är ett gäng produkter som bara skriker på mig: Doftljus från DAY Home, doftpåsar och tvättkorg samt rengöringsmedel från House Doctor, linnevatten från L:a Bruket och handdukar från Esprit. Varorna finns på www.room21.fi.

Untitled-1

Foton: House of Philia, Anna och collage av bilder via room21.fi

Puts tack!

oktober 16, 2012 on 9:22 f m | In Huset på Sandholm, Inredningsmaterial, Note to myself, Önskelistan, Renovering, Vardagsrum och sovrum | No Comments

H&M:s nyaste säsongskatalog låg i postlådan idag och innehöll bland annat den här bilden. ”Skapa stilen med plädar” är temat – själv ser jag dock bara den putsade väggen och bänken. Det är ju så här vår mur i vardagsrummet borde se ut!
Klinkersplattorna som ligger på bänken (och som jag själv valde inför vår renovering 2006) avskydde jag redan innan de hade fogats, och den ”grängade” tegelväggen är inte heller min stil. Visst, den är bättre vit än mörkgrön som i tiderna, men den är så 80-tal som något kan bli.

Foto: H&M Home

Nej, grå, slätputsad mur tack – och så några varv med vit färg ovanpå tapeterna. Hur tänkte jag när jag valde dom då, när det begav sig för sju år sedan kan man ju undra? Och finns det här någon frivillig som vill ta snacket med maken om den tilltänkta makeovern? ;) Det där med att förhandla verkar ju helt klart inte vara min grej…


Drömterrassen

mars 22, 2012 on 3:51 e m | In Inredningstidningar, Note to myself, Önskelistan, Renovering, Snygga hus, Trädgård, Tv, Bloggar och Böcker | 3 Comments

Ibland gör man dumma saker. Som att köpa en tidning bara på grund av en enda bild – trots att tidningen i övrigt inte är vatten värd. Det gjorde jag häromdagen. På grund av den här bilden och den här terrassen. Det är ju så här det ska se ut på vår västra gavel sedan – om  typ tio år. När fasaden är rappad, bastun och grovköket renoverat och försedd med ny utgång, och uppfarten med markplattorna från 1970-talet och gräsplätten intill har ersatts med en terrass mot kvällsolen. En terrass försedd med badtunna och vrålsnygga ribbor som skydd mot insyn.

Det roliga var att jag efter att ha bläddrat genom tidningen lämnade den på köksbordet, utan att yppa ett ord om varken den, bilden eller mina fantasier åt maken. Senare på kvällen när jag satt vid datorn kom han med tidningen, satte den framför mig med samma bild uppslagen och sa: ”Det är ju så här det ska se ut!”

Hihi. Det är skönt att vi i alla fall har samma smak och samma drömmar. Synd bara att de där pengarna ska alltid ska stå i vägen för oss.

Hos bloggen Grafigrå hittade jag även dessa bilder på deras fina terrass och ribbade staket. Jag. Vill. Ha.

Foto: Anna samt lånat från bloggen Graftigrå

PS Vadå – FÖRE-bilder? Nej nej. Bloggen heter Sand´s Drömmar – inte Sand´s Elände *blink*


Badrumsinspiration

mars 14, 2012 on 1:01 e m | In Badrum, Huset på Sandholm, Renovering | 4 Comments

Igår var det sex år sedan vi flyttade hit till Sandholm. Lika lång tid har vi ägnat åt att fundera över den kommande renoveringen av bastun och badrummet. Och vi funderar ännu. Det är tre mindre rum som nu alla är åtskiljda av tegelväggar och vanliga dörrar: omklädningsrum, duschrum och bastu. De ska förenas till en öppen helhet sedan, och till denna kommer ännu ett utrymme som tidigare hörde till hallen/farstun, men som byggdes bort då den renoverades för två år sedan. Det utrymmet är för tillfället någon form av ”ingemansland” – en köldbrygga utan värme som man går igenom varje gång man tar sig från hallen till duschen. Hur mysigt? Nej, inte alls.

Foto: Bo Bedre

Hur det hela ska se ut på insidan har vi ganska klart – det vi funderar på är om vi ska ha någon ny utgång direkt från bastun, till en ny tilltänkt uteplats på den sidan av huset, där vi har kvällssol. Och hur vi ska göra med pannrummet, som ligger bakom bastun, och som blir lite överflödigt efter att fliscentralen, som nu byggs, står klar.
Vi funderar väl vidare. I inspirationsmappen hamnar definitivt dessa bilder från Bo Bedre. Helt i min smak. Ja, förutom den fula blomkrukan då.

PS Imorgon utlovas ett efterfrågat inlägg på temat trädgårdsinspiration!


Sovrumsmakeover wanted

januari 5, 2012 on 9:15 f m | In Renovering, Tips, Vardagsrum och sovrum | 3 Comments

Jag fick en fråga av en vän häromdagen om tapeter till ett sovrum, och blev samtidigt påmind om min egen, ständiga önskan att göra något drastiskt med just vårt eget sovrum. Måla de lattefärgade väggarna helvita och spika vitmålad, liggande, grovsågad panel med breda springor på fondväggen till exempel. Riva ner gardinerna och byta ut Ikea-lamporna på sängborden mot två grova arbetslampor med galler, fritt hängande i svarta sladdar från taket. Här kommer lite inspiration på moderna sovrum.

Foton: Bl.a.  från Decoist, Alvhem mäkleri, Caisa K, Cathrines Hjerterom m.fl.

Antonias rum – fortsättningen

november 7, 2011 on 8:58 f m | In Barnrum, Före och efter, Hemma hos oss, Huset på Sandholm, Konst, Renovering | 6 Comments

I helgen har vi sysslat lite med att få Antonias rum i ordning igen efter tapetseringen. Jag har tyckt väldigt mycket om de gamla tapeterna, som valdes ur Ecos Artist-kollektion anno 2005. När de nya, vita tapeterna kom upp på väggen blev det dock ganska uppenbart att de gamla inte var så vita längre.

Eftersom vi ännu väntar på fondtapeten så är det bara tre väggar som är klara, men det är mycket plock ändå innan alla möbler, kablar, böcker och tavlor är på plats. Just tavlorna har vi nu arrangerat om, så att de alla är på en och samma vägg och inte utspridda på fler som innan. Fondväggen ska vara helt fri från tavlor och annat.

Att hänga tavlor rätt är ju en konst i sig, och här hittar man en del tips på temat. Jag valde att skapa ”en tavla” av tavlorna, med gemensamma kanter, och började med att placera ut dem på golvet för att testa mig fram till den bästa kombinationen. Därefter skissade jag upp hur det skulle se ut och mätte ut alla mått exakt.

Sedan tog vi lasern till hjälp  och för en gångs skull blev det inga onödiga hål i väggen.

Alfabetstavlan har jag själv gjort i Photoshop. Tavlan med hjärtan är en konstellation av den allra första tapeten hon hade i sitt babyrum, som vi gillade jättemycket men som inte finns att få tag på längre. Fotona föreställer Antonia vid 6, 12 och 18 månaders ålder. Ramen som ännu är tom ska fyllas med en ny förstoring, som jag beställt. Det blev den här bilden, tagen i somras av Ann-Britt Pada.

Foto: Privata bilder samt A-B Pada

Drömmakeover

juli 21, 2011 on 3:10 e m | In Arkitektur, Renovering, Snygga hus | No Comments

Ännu ett riktigt drömhus. Ja, efter en väldigt omfattande makeover alltså. Detta hus finns med i en inredningstidning som jag har, fråga mig dock inte vilken – det finns några hundra i hyllan. Men jag kommer ihåg att jag blev helt betagen av det och köpte tidningen enbart på grund av just efter-bilderna. Tänk vad man kan göra av ett 60-talshus med lite – nåja, mycket – pengar och en arktitekt! Bilder på interiören finns här.

Foto: Bo Bedre

Dansk förvandling

maj 2, 2011 on 11:38 f m | In Arkitektur, Renovering, Snygga hus | 1 Comment

Man får blinka några gånger extra innan man förstår att det är samma hus. För det är det. Allt går, bara viljan och ekonomin finns. Det är det här danska huset ett bevis på. Fler bilder finns hos Bo Bedre.

Foton: Bo Bedre

Excavator on the wall

april 6, 2011 on 9:47 f m | In Barnrum, Inredningsmaterial, Note to myself, Önskelistan, Renovering | No Comments

Med hänvisning till mitt plötsliga, akuta behov av att få Deo´s lilla pojkrum omstylat med lite industrikänsla, så hittade jag denna fototapet hos Photowall. Snacka om att lyckan skulle vara gjorde för denna traktor- och grävmaskinstokiga lilla kille. Och visst kan man väl hänföra grävmaskiner till det där med industri också?! Den finns, som synes, både i färg och sepiatonad. Det var bara det där med finansieringen kvar då…

Foto: photowall.fi

Nästa sida »

Powered by WordPress with Pool theme design by Borja Fernandez.
Entries and comments feeds. Valid XHTML and CSS. ^Top^