Himmeli

december 6, 2011 on 10:42 f m | In Jul, Konst, Önskelistan, Pyssel och pynt | 6 Comments

Så här på Självständighetsdagen passar det väl bra med ett ode till en gammal finsk, hantverkstradition – halmkronan, eller ”himmeli”. Dessa mobiler har nu blivit omåttligt populära igen. Man ser dem lite här och där i bloggvärlden – och jag vill haa! Nu räcker inte riktigt min kapacitet till för att göra en egen,  så jag undrar – är det någon som vet om de finns att köpas i Vasa någonstans? Kanske på Loftet? Hittade dem hos AMradio på Etsy samt här , men aj aj vilka priser!

Foton: Amradio/etsy.com  samt Time of the aquarius

6 Comments »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

 1. Jag har en sån på förrådsvinden som jag gjort själv nån gång i tiden. Kanske borde ta ned den i år, flera jular har den faktiskt lämnat på vinden.

  Comment by Tripptrapp — 06/12/2011 #

 2. Jag var på kurs igår på Loftet och gjorde en ”himmeli”, dock en enklare variant än de som syns på dina bilder. Den fanns att köpas åtminstone som materialpaket med instruktioner, vet inte om man kunde köpa den färdiga modellen som hängde i butiken. Det var Eija Koski som höll kursen och hon har företaget Eko Art, hon vet mycket om ”himmeli”.

  Comment by Camilla — 06/12/2011 #

 3. Har du tips på var man köpa ett vitt zinkhus?Budgetalternativ…i vasa eller på nätet.

  Comment by Petra — 06/12/2011 #

 4. Camilla – Tack för tipset! Tänkte försöka hinna till Loftet och titta nån dag.

  Petra – tyvärr, bara det som syns i ByaNytt-reportaget som jag bloggade om. Men det huset är en bordslampa och den finns på Ellos.

  Comment by sandsdrommar — 06/12/2011 #

 5. Zelected by Houze har vita zinkhus. Köpte ett därifrån.

  Comment by Anne — 06/12/2011 #

 6. […] är renässansen som den så kallade ”himmelin”  fick ifjol. Det inlägget hittar ni här. Via Etsy.com kan man beställa en massa olika ”himmelis” från bland annat Hruskaa, ett […]

  Pingback by by Sand » Diamnatformad Himmeli — 04/12/2013 #

Leave a comment

XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Powered by WordPress with Pool theme design by Borja Fernandez.
Entries and comments feeds. Valid XHTML and CSS. ^Top^